Prezračevanje šole ali prezračevanje vrtca

Ventilacija škole / ventilacija vrtića

U slučaju škola i vrtića izuzetno je važna konstantna ventilacija s visokim stepenom izmene vazduha, kako bismo deci u razdoblju razvoja osigurali neprestano svež vazduh, koji je kvalitetno profiltriran i ne sadrži grinje, bakterije i ne izaziva pojavu alergija. U takvim prostorima potrebno je kontrolisati i sadržaj CO2 u vazduhu, čime se osigurava konstantno svež vazduh bitan za optimalnu koncentraciju i sprečavanje glavobolje i umora. Pritom se istovremeno štedi energija!

Obrazovne ustanove imaju najrazličitije potrebe: osim razreda, odnosno učionica, potrebno je misliti i na školski restoran, kuhinju, sportsku dvoranu, laboratorije, serverski prostor itd. Sve zajedno zahteva pripremu usklađenog energetskog koncepta koji se sastoji od više različitih uređaja koji osiguravaju najbolje uslove uz najniže troškove rada.

I ne manje važno, vrlo je bitno i pravilno razvođenje vazduha u vrtiću ili školi. Time se sprečava neugodno direktno duvanje (tzv. duvanje “po glavi”), koje često uzrokuje glavobolju i prehladu. Na to su posebno osetljiva djeca i mladi.

Pogodne klima komore: ThermoCond 38 | ThermoCond 39 | Trisolair 52/59 | Adsolair 56/58 | Adconair 76 | RewaTemp

Ventilacija škole i ventilacija vrtića – reference

Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search