prezracevanje-proizvodnja-logistika-klimatizacija

Procesna klimatizacija

Kod procesne klimatizacije treba osigurati da se u određenim situacijama detaljno definišu klimatski ili mikroklimatski uslovi. Postizanje tih uslova u određenim tipovima zgrada može biti izuzetno zahtevno.

Sistemi Menerga garantuju pouzdano sušenje, hlađenje i grejanje. Na području rashladnih agregata naši sistemi pouzdano održavaju optimalne uslove prilikom pripreme vode. I u tom segmentu je štednja energije upotrebom inteligentne tehnologije na prvom mestu.

Klimatizacija industrijskih objekata / proizvodne hale

U industriji kod ventilacije i klimatizacije možemo imati veoma različite potrebe za klimatizacijom i ventilacijom. Sve zavisi o tehnologiji i o vrsti industrije. Neki industrijski procesi zahtevaju precizne temperature zbog potrebe obrade materijala, druge proizvodne hale mogu zahtevati ogromnu količinu hlađenja da bi uslovi radne sredine bili ugodni za ljude koji tamo rade, a neki pogoni zahtevaju održavanje vlage u uskom intervalu. Drugačiji tip industrije može zahtevati i tzv. “čiste sobe”, koje zahtevaju natprosečno čist i profiltriran vazduh. A drugi tip industrije može “profitirati” od energije koja se može iskoristiti iz otpadne vode.

Procesna-klimatizacija-Varčevanje-energije-iz-odpadne-vode-Hladilni-agregati

Treba naglasiti: Energetski sistem klimatizacije i ventilacije potrebno je prilagoditi tipu industrije i njenim specifičnostima. Kompetentno energetsko savetovanje inženjera firme Menerga odmah može rezultirati ogromnim uštedama na troškovima energije. Na energetsku uštedu, koja u industriji može biti ogromna, moguće je isto tako gledati kao na dobit koja se na osnovu niskih mesečnih troškova rada ogleda u dobiti poduzeća.

Uz odgovarajuće planiranje energetsko-rashladnog sistema i u tim se slučajevima pokazuje ogroman potencijal za uštedu energije a da se pritom ne mora praviti kompromis s rashladnim kapacitetom klimatizacijskog sistema.

Pogodne klima komore:  Trisolair 52/89Adsolair 56/58 |  Adconair 76RewaTemp  | Resolair 62/66 in Resolair 64/68 | AquaCond 44

Povrat energije pomoću tople vode

I u industrijskim tipovima zgrada moguće je osigurati povrat toplote iz ispuštene vode. To je energetski efikasan proces gde toplotnu energiju možete upotrebiti direktno na područje gde je najviše trebate. Tu može biti reč o ponovnom grejanju vode, dodatnom grejanju zgrade ili – u slučaju većih količina energije – i o prodaji energije susednim zgradama.

Pogodni energetski uređaji: AquaCond

Tipovi industrijskih zgrada

U ovaj sistem klimatizacije, ventilacije i grejanja spadaju industrijski objekti:

  • zgrade u kojima se provode opšti industrijski postupci,
  • prehrambena industrija,
  • industrija plastike,
  • farmaceutska industrija,
  • dat centri (računski centri)
  • i ostali tipovi industrijskih objekata.
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search