prezracevanje-kuhinje-restavracije-klimatizacija

Profesionalna kuhinja i ventilacija

Ventilacija kuhinje osim ventilacije zahtijeva i dobro planirano odvođenje topline i hlađenje. Suvišnom toplinom kuhinje moguće je zgradu u zimsko doba i besplatno (!) grijati. Ventilacija kuhinje treba dobro uskladiti i s tehnologijom u kuhinji – rješenje treba planirati u kontekstu odgovarajuće kuhinjske nape ili naprednijeg i učinkovitijeg stropa za ventilacija. Treba planirati i kako u kuhinji pomoću ventilacije spriječiti i nastanak legionele.

Nužno je redovito čišćenje filtara, koji se brže prljaju zbog masnoće u zraku. Više o cjelovitom rješenju ventilacije kuhinja zbog velikog zanimanja obradili smo detaljnije na svojem blog zapisu, koji je dostupan ovdje. U njemu ćete saznati kako od klima-uređaja do kuhinjskog stropa možemo isplanirati rješenje klimatizacije kuhinje tako da iskoristimo odbačenu toplinu te je ponovo upotrijebimo u zgradi!

Osim toga, na kraju zapisa možete pronaći i Smjernice za klimatizaciju kuhinja (VDI 2052) kojih se obvezno treba pridržavati za svaku kuhinju!

Pogodni klima uređaji: Adsolair 56/58

Profesionalna kuhinja: kompletno rješenje ventilacije – demonstracija restaurant Pirat, Piran

Reference iz područja klimatizacije i ventilacije kuhinje

Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search