U firmi Menerga tokom godina prepoznali smo potrebu da aktivnosti klimatizacije, ventilacije i grejanja dopunimo uslugama kao što je automatizacija zgrada.

Odeljak automatike radi samostalno – kao sistemski integrator. Nudi integrisane usluge digitalne regulacije, integracije sistema i podrške objektima, gde su ugrađeni uređaji za klimatizaciju, ventilaciju, grejanje i hlađenje bilo kog proizvođača.

Obim naših integratorskih usluga uključuje sve korake od planiranja do izrade projekata automatizacije zgrada za nestambene i stambene objekte. Cela automatika zgrade za koju – bez izgovora – odgovara jedan ponuđač.

Prednosti saradnje sa nama

KVALITET

U našim projektima automatizacije koristimo visoko kvalitetne komponente renomiranih svetskih proizvođača.

REŠENJA “KLJUČ U RUKE”

Za krajnjeg kupca možemo stvoriti integrisano automatizacijsko rešenje “ključ u ruke”, jer osiguravamo celi proces od planiranja do završetka radova, održavanje i podršku. Na zahtev klijenta možemo osigurati i ono rešenje za automatizaciju, koje mu je potrebno.

UŠTEDA ENERGIJE

Planiramo automatizacijska rešenja koja našim klijentima omogućuju uštede energije. Verujemo da rešenje automatizacije zgrada može biti postignuto tada, kada investitoru iz meseca u mesec pomaže pri smanjivanju operativnih troškova zgrade.

FLEKSIBILNOST

Vašu automatizaciju zgrade možemo prilagođavati u skladu s vašim projektnim zahtevima. Svesni smo da jedna zgrada nikada ne može biti jednaka drugoj zgradi. Prema tome, svako rešenje detaljno prilagođavamo zahtevima svakog pojedinačnog projekta.

ISKUSTVO KORISNIKA

Svi proizvodi za automatizaciju su prilagođeni krajnjem korisniku – to znači da su oni jednostavni za korišćenje, lako razumljivi, intuitivni, te ih je moguće brzo koristiti.

OPTIMIZACIJA

Pratimo rad automatizovanih procesa vaše zgrade i optimalni rad istih, što rezultuje značajnim smanjenjem troškova energije, vremena…

Usluge u području integracije automatike i automatizacija zgrada

  • Planiranje i implementacija merenja, nadzora i regulacije sistema u objektima (MCR – Measurement, Control and Regulation),
  • Planiranje i implementacija sistema za automatizaciju objekata (BAS – Building Automation System),
  • Planiranje i implementacija Centralnog nadzornog sistema odnosno sistema za upravljanje objektima (BMS – Building Management System)
  •  Planiranje i implementacija Web Nadzornih sistema – tzv. WebServer,
  • Planiranje i projektovanje, izrada i isporuka električnih ormarića i ormara,
  • Aplikacije za nadzor i upravljanje zgradama, energijom zgrade i praćenje trendova,
  • Testiranje – IQ testiranje kvaliteta instalacije (Installation Quality Test) i OQ testiranje kvaliteta rada (Operation Quality Test)
  • Podrška, održavanje i servisiranje,
  • Praćenje rada automatizacije zgrada i automatiziranih procesa i optimizacija rada.

Automatizacija zgrada – proizvodi

Centralni nadzorni i upravljački sistem (CNUS) Menerga

omogućava efikasno upravljanje, kontrolu i inteligentno upravljanje zgradom sa centralnog računara, tableta ili touch panela. Sve programabilne kontrolere raznih podsistema objekta (grejanje, hlađenje, rasveta, roletne, …) spojimo u jednu integralnu celinu. Na ovaj način je moguće upravljanjem procesima, pratiti parametre ili vršiti nadzor nad stanjem parametara u realnom vremenu. Takođe je moguće analizirati trendove u potrošnji i uštedi, kao i upoređivati različite varijable i iz njih iščitati stanje sisitema i mogućnosti za optimizaciju.

Menerga Webserver

predstavlja moćno rešenje za upravljanje i kontrolu u automatizaciji klimatizacionih uređaja, ventilacije, grejanja i hlađenja, kotlarnica, podstanica, toplotnih stanica, prostora za sanitarnu vodu, bazenske tehnike, rasvete, itd. To je tzv. Web nadzorni sistem, koji je u svojoj osnovi Web SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition), a predstavlja puno jednostavniji, integrisani i finansijski povoljan način za upravljanje i kontrolu. Za povezivanje na Webserver i prikaz podataka nije potreban nikakav dodatni softver. Pokrećemo ga preko Interneta ili Intraneta jednostavno iz bilo kojeg web pretraživača (Chrome, Firefox).

Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search