Izmijenjeni Zakon o elektroničkim komunikacijama (Službeni list br. 109/2012; u nastavku ZEKom-1) koji je stupio na snagu početkom 2013., donio je nova pravila u vezi s uporabom kolačića i sličnih tehnologija za spremanje informacija i pristup informacijama spremljenim na računalu ili mobilnom uređaju korisnika. Kolačići nisu ništa novo, zakon je posegnuo isključivo u način obavješćivanja i suglasnost korisnika internetske stranice u vezi s njihovom uporabom.

Što je kolačić?

Naša internetska stranica može u pretraživač vašeg računala odložiti takozvani kolačić. Kolačići su male tekstualne datoteke koje nam daju podatke o tome koliko često korisnik posjeti našu stranicu i što ga zanima kod tih posjeta. Kolačići sami ne sadržavaju nikakve podatke koji bi omogućivali identifikaciju pojedinca, a ako nam te podatke proslijedite sami, na primjer s registracijom, oni se mogu povezati s podatcima koji su spremljeni u kolačiću.

Uvijek imate mogućnost prihvatiti ili odbiti kolačiće. Većina internetskih pretraživača automatski prihvaća kolačiće, što možete promijeniti u postavkama tako da računalo kolačiće odbije ili da primite upozorenje prije nego što se kolačić spremi.

Za informacije o postavkama kolačića kliknite na ime vašeg pretraživača:

 

Primjena kolačića na našoj internetskoj stranici

Naša internetska stranica primjenjuje kolačiće zato da možemo isključivo za vlastite potrebe razlikovati posjetitelje i saznati njihov broj te tako poboljšati rad stranice. U tu svrhu primjenjujemo najrašireniji alat Google Analytics. Više o Google Analytics kolačićima možete pročitati klikom na ovaj link.

Naša internetska stranica primjenjuje i kolačiće koji vam osiguravaju bolje korisničko iskustvo tako da zapamte vašu prijavu ili registraciju na internetskoj stranici, unesene podatke u internetske obrasce, proizvode dodane u košaricu, zadnje pregledane proizvode i vaše slaganje s primjenom kolačića.

Podatke prikupljene uz pomoć kolačića nećemo proslijediti trećim osobama.

Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search