Posebna rešenja u industrijskoj klimatizaciji i ventilaciji: posebne aplikacije, hibridni uređaji, industrijska ventilacija, industrijska klimatizacija, istraživački projekti po meri …

Izazovi i nesvakidašnji projekti predstavljaju granice u istoriji firme Menerga. Od našeg osnivanja pa nadalje stvaramo rešenja koja su potpuno individualno dizajnirana i oblikovana potpuno prema želji naručioca.

Otvoreni smo za najhrabrije i najambicijoznije projekte, jer znamo da takvi projekti donose skupocena iskustva, koja na dugi rok trajno poboljšavaju kvalitet ostalih “standardnih” uređaja.

Klimatizacija, ventilacija, grejanje, hlađenje, ovlaživanje i odvlaživanje su procesi koje je potrebno stručno razumeti, da bi se mogli aplicirati na način kako bi zadovoljili zahteve specifičnih projekata.

Posebne projekte smo primenjivali za različite institucije. Od malih specifičnih rešenja, koja su zahtevala posebnu pažnju za specifičnu mikroklimu, pa sve do izuzetno velikih i kompleksnih projekata koji su zahtevali razumevanje velikog broja energetskih komponenti. U firmi Menerga prihvatamo se svih tehničkih zadataka s istom predanošću i pažnjom.

Specifična rešenja uključuju:

Primer posebnog rešenja: Međunarodna Opservatorija Alma

Primer posebnog energetskog rešenja po meri je bio izrađen za međunarodnu Opservatoriju Alma u Čileu. To je naučni projekat posmatranja svemira, koji zajedno razvijaju EU, SAD, Japan, Kanada, Taiwan, Republika Korea i Čile.

Akronim ALMA znači Atacama Large Milimeter / submillimeter Array, što predstavlja revolucionarni instrument kako u području naučne ideje tako i na području inženjeringa. Na razređenom, suvom vazduhu iznad Čileanske pustinje Atacama, na 5000 metara nadmorske visine nalazi se 66 antena visoke tačnosti, koje rade zajedno na milimetarskoj i submilimetarskoj talasnoj dužini. Zbog visoke rezolucije i osetljivosti antena, projekt ALMA je čovečanstvu otvorio potpuno novi prozor kroz koji može gledati u svemir. Na kraju, naučnicima omogućuje da otkrivaju nove, dugo nepoznate i važne astonomske nepoznanice – u vreme kada traže korene našeg Univerzuma.

Za brojne naručioce dizajnirali smo uređaje, koje su s obzirom na:

  • njihove potrebe za energijom,
  • njihovu geografsku lokaciju i
  • njihovim specifikacijama objekta

omogućile da:

  • vraćaju energiju u svoju zgradu,
  • recikliraju energiju,
  • ponovno koriste već upotrebljenu energiju,
  • dobijaju besplatne alternativne izvore energije iz okoline.
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search