ventilacija-hotela-apartmana-restorana

Ventilacija hotela + Klimatizacija hotela – Integrisano energetsko rešenje

Ventilacija hotela je važan deo ukupnog energetskog rešenja hotela. Ukupno energetsko rešenje znači da je smisleno, pažljivo proučiti potrebe različitih prostora; recepcije, kuhinje, restorana, bazena i hotelskih soba. Pri tome, potrebno je tačno odrediti potrebe za ventilacijom i grejnom i rashladnom energijom za potrebe hotela.

Ključno je: hotelsku potrebu za energijom ne smemo predimenzionisati, jer bi to vlasniku / menadžeru hotela dovelo do nepotrebnog (pre) visokog ulaganja i mesečnih troškova. Takođe je važno da hotelsku potrebu za energijom ne poddimenzionišemo, jer to smanjuje udobnost u sobi. Kao rezultat, gostima može biti vruće leti, prehladno zimi ili je vazduh u sobama neugodno zagušljiv. Sve to utiče na zadovoljstvo gostiju, njihovu ocenu hotela i odluku hoće li se vratiti u hotel ili odabrati drugi.

ventilacija hotela - klimatizacija hotela Park Varaždin

Ventilacija i klimatizacija hotelskih soba predstavlja važan deo udobnosti za goste hotela – posebno u višim kategorijama hotela. Sobe, koje su uvek sveže i ugodne, ne zaudaraju i nema mirisa zagušljivog vazduha, moguće je s odgovarajućim dimenzionisanjem učiniti i cenovno dostupnima. Firma Menerga pokazaće Vam kako pri ventilaciji hotelskih soba uštedeti što više energije.

klimatizacija hotela - ventilacija hotela Park Varaždin

Ventilaciju preostalih prostora hotela smo detaljnije objasnili u zasebnim segmentima s obzirom na tip prostora:

Reference klimatizacije i ventilacije hotela

page 1 of 2
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search