Procesna klimatizacija

U procesnoj klimatizaciji treba osigurati da se u određenim situacijama osiguraju tačno definisani klimatski i mikroklimatski uslovi. Postizanje ovih uslova u određenim vrstama zgrada može biti vrlo zahtevno.

Menerga sistemi garantuju pouzdano sušenje, hlađenje i grejanje. Na polju rashladnih uređaja, naši sistemi pouzdano održavaju optimalne uslove za pripremu vode. Takođe, u ovom segmentu uštede energije pre svega korišćenjem inteligentne tehnologije.

Oporavak energije iz odbačene vode ili Otpadne vode

Oporavak energije iz otpadnih voda jedan je od najprofitabilnijih načina uštede energije. To uključuje ponovnu upotrebu „već plaćene“ energije.

Ideja je jednostavna: energiju otpadnih voda koristimo za zagrevanje sveže vode. Uspeh je osiguran i impresivan: na ovaj način je moguće uštedeti do 90% energije koja bi se inače potrošila na prečišćavanje vode.

I kao što se smanjuju troškovi na kraju meseca, tako se smanjuje i životna sredina. Pored toga, tehnologija je takođe korisna u kombinaciji sa sistemima vode za piće, što potvrđuje obavljeni DVGW (Deutsche Vereinigung des plinom und Wasser Faches-e. V.) test.

Procesna klimatizacija – Kompaktni agregati za hlađenje

Ugradnja rashladnih tornjeva i hladnjaka vazduha često predstavlja arhitektonsku prepreku. Takođe su potrebni prostor za rashladne jedinice, besplatne sisteme za hlađenje, dodatne rashladne tornjeve, što povećava operativne troškove i, zbog velike gustine, predstavlja puno prostora za regulaciju ovih postrojenja.

I ovde postoji Menerga sistemsko rešenje. Najnaprednija tehnologija kompresije i optimalno usklađene komponente omogućavaju odbacivanje krovnih – često bučnih – rashladnih elemenata. Ovo predstavlja arhitektonsku tekovinu.

Prostorno sticanje i ekonomičan rad takođe nije zanemarljiv. Važnije je, međutim, da uvek imate osobu na koju se možete osloniti tokom procesa – pre, posle i tokom izgradnje.

Zgrade i objekti

Ovaj skup procesne klimatizacije, ventilacije i grejanja, uključuje industrijske objekte:

  • Opšti industrijski procesi,
  • prehrambena industrija,
  • industrija plastike,
  • farmaceutska industrija,
  • data centri (računarski centri)
  • i još mnogo toga.

Dodatno

U svim pomenutim zgradama takođe možemo osigurati povrat toplote iz otpadne vode.

Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search