Ventilaciona tavanica za profesionalne kuhinje

Ventilaciona tavanica Südluft prikladna je za profesionalne kuhinje u restoranima, hotelima, bolnicama, školama, vrtićima i domovima za starije i nemoćne. Uobičajeno se za nju odlučuju restorani sa srednjim do velikim kuhinjskim prostorom – oni koji svakodnevno pripremaju veliki broj obroka i čija kuhinja radi tokom čitavog dana.

Prednost ventilacione tavanice Südluft je u tome što nudi fleksibilno rešenje, koje je precizno prilagođeno odgovarajućem prostoru i uslovima u kuhinji.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, ova kuhinjska rešenja ventilacione tavanice, sastoje se od ispitanih komponenti poput npr. aerosolnih separatora, ventilatora za dovođenje vazduha, sistema rasvete, UV dezinfekcije i drugih plafonskih elemenata.

Ventilaciona tavanica – Karakteristike i prednosti

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, rešenja ventilacionih tavanica sastoje se od ispitanih komponenti, kao što su:

 • aerosolni separatori
 • ventilacioni elementi za dovođenje vazduha
 • sistemi rasvete
 • UV dezinfekcija i
 • ostali elementi tavanice.

 

Dodatne opcije ventilacione tavanice Südluft su:

 • UV dezinfekcija pomoću UV lampi (dodatak koji preporučuju stručnjaci)
 • fleksibilno odvođenje dima iznad ploča za kuhanje, pri čemu se podešava snaga odvođenja vazduha.

Trapezni kanali za vazduh ugrađeni su u aktivnom području kuhinjske tavanice, a namijenjeni su odvođenju vazduha sa najkritičnijih mjesta u kuhinji (iznad štednjaka, pećnica i sl.).

U pasivnom delu kuhinje, tamo gde je tavanica ravna, postoje različite mogućnosti koje se mogu upotrebiti za nadogradnju tavanice – poput dovoda vazduha, ugradnih svetiljki, svetlosnih traka ili spuštenih rasvetnih tela.

Dovodni vazduh ubacuje se kroz dovodne elemente s priključnim komorama ili po želji kao takozvanu nadpritisnu tavanicu sa perforiranim plafonskim pločama.

Kuhinjska napa ili ventilaciona tavanica? Za šta se ugostitelji odlučuju?  

Poslednjih godina ugostitelji se sve češće odlučuju za ugradnju kuhinjske ventilacione tavanice, koja je značajno efikasnija od tradicionalne kuhinjske nape. Ovome su pripomogle brojne prednosti ventilacione tavanice.

 • Ventilaciona tavanica sprečava širenje neugodnih mirisa iz kuhinje.
 • Ventilaciona tavanica sa dodatkom UV lampi, osigurava viši nivo higijene. UV lampe, odnosno UVC sistem, sprečava mogućnost požara, budući da u vazduhu koji cirkuliše razgrađuje zaostale masnoće.
 • Ventilaciona tavanica u poređenju sa kuhinjskom napom, omogućava bolje radne uslove, bolju rasvetu i osvetljenje kuhinje, kao i  optimalnu cirkulaciju vazduha.

Za ugostiteljske objekte to znači da će im ventilaciona tavanica pomoći u:

 • poboljšanju iskustva gostiju u restoranu
 • poboljšanju radnih uslova zaposlenih u kuhinji.

Različite linije ventilacionih tavanica

Suedluft-SL-COLOR-kuhinjski-strop-ventilacija

SL-COLOR

Ova vrsta ventilacione tavanice izrađena je od ekstrudiranih aluminijumskih profila, koje je razvio Südluft. To su profili koji su stegnuti i zapečaćeni kondenzacijom.

Aluminijska ventilaciona tavanica može biti praškasto premazana u RAL boju ili eloksirana.

Suedluft-SL-CRONIS-kuhinjski-strop-ventilacija

SL-CRONIS

Ova ventilaciona tavanica oduševljava primenom visokokvalitetnog nerđajućeg čelika 1.4301 s dvostrukim brušenjem K240. Trapezni kanali za odvođenje vazduha u potpunosti su zavareni, a površina je brušena.

Posebno je pogodna kod velikih toplotnih ili mehaničkih opterećenja.

Suedluft-SL-DESIGN-kuhinjski-strop-ventilacija

SL-DESIGN

Reč je o kombinaciji pojedinačnih linija proizvoda s obzirom na želje kupca.

Moguće je kombinovati različite vrste materijala i bojiti elemente po želji, kao i kombinovati kuhinjske nape sa sistemima ventilacionih tavanica.

Projektovanje ventilacione kuhinjske tavanice za vaš restoran ili hotel

Bilo da se radi o novoj kuhinji ili renoviranju postojeće kuhinje, možemo vam pomoći i kod projektovanja. Vašem postojećem projektantu možemo pružiti podršku kod projektovanja ili mi možemo obaviti projektovanje za vas. Odluka je na vama.

Prilikom planiranja sistema kuhinjskih ventilacionih tavanica Südluft, pažljivo ćemo razmotriti vaš projekat i nakon zajedničke konsultacije, sarađivati sa vama na rešavanju tehničkih detalja. Zbog našeg tehničkog znanja i fleksibilnosti proizvoda, možemo se prilagoditi svakoj želji i potrebi.

ventilacija-kuhinje-projektni-zadatak-Menerga

Merenja na lokaciji pre izvođenja kuhinjske tavanice

Firma Menerga pobrinuće se za sve, od planiranja i isporuke pa do montaže na licu mesta. Kada odlučite ugraditi kuhinjsku tavanicu, izvršićemo precizna merenja na mestu i zabeležićemo potrebna podešavanja pre izrade vaše tavanice.

Postupak merenja i podešavanja tavanice provodi se besplatno. Koristi se za precizno modularno dimenzionisanje tavanice za vašu kuhinjsku površinu. Pre nego što izradimo ponudu, za vas ćemo:

 • izračunati potrebnu količinu odvodnog vazduha (prema tehničkim uređajima u kuhinji)
 • pripremiti precizan crtež tavanice s obzirom na osnovu kuhinje
 • izračunati potrebne ventilacione uređaje
 • predvidjeti optimalno dimenzionisanje kanala za odvođenje vazduha.
ventilaciona-tavanica-za-profesionalne-kuhinje-suedluft-6

Montaža ventilacione tavanice

U firmi Menerga brinemo о tome od momenta projektovanja do isporuke i ugradnje na licu mesta. Оvo drugо је uključeno u cenu firme Menerga. Samo na ovaj način možemo osigurati nesmetan rad čitavog rešenja.

Garancija i poverenje

Ventilaciona tavanica Südluft isporučuje se s dvogodišnjolm garancijom. Proizvodi su izrađeni od najkvalitetnijih materijala i u potpunosti se proizvode u Nemačkoj.

Kontrola kvaliteta i životni vek takve kuhinjske tavanice, uz pravilno održavanje, procenjuje se na više desetina godina. To znači da je životni vek ventilacione tavanice znatno duži od životnog veka ostalih uređaja u kuhinji (štednjaci, pećnice itd.).

suedluft-logo

Zastupanje poduzeća Südluft u Srbiji

Firma Menerga u celosti zastupa rešenja kuhinjskih ventilacionih tavanica nemačke firme Südluft na području jadranske regije. Klijentima nudimo proizvode firme Südluft, projektantsko savetovanje i podršku, kao i brigu o održavanju.

Firma Südluft, dugi niz godina poznata je po svojoj neverojatnoj tehnologiji i konstrukcionim inovacijama, kao i u poznavanju građevinske prakse. To potvrđuje i veliki broj uspešno završenih projekata i zadovoljnih klijenata.

Ventilacione tavanice i ostali proizvodi firme Südluft, smatraju se visokokvalitetnim proizvodima koji su ekološki održivi i koji su fokusirani na budućnost.

ventilaciona-tavanica-za-profesionalne-kuhinje-menerga-sudluft-2

Kompletno rešenje za ventilaciju kuhinje = ventilacioni uređaj + ventilaciona tavanica

U tu smo svrhu u firmi Menerga razvili kompletnu uslugu ventilacije kuhinje, koja uključuje:

 • izradu celokupnog projektnog zadatka
 • isporuku visokoefikasnog ventilacionog uređaja Menerga Adsolair višeg kvaliteta ili uređaja Systemair srednjeg kvaliteta.
  kuhinjska ventilaciona tavanica Südluft sa higijenskim funkcionalnostima
 • pokretanje svih uređaja u objektu
 • nadzor celokupnog projekta.

 

U firmi Menerga osiguravamo vam usklađenost kompletnog rešenja ventilacije kuhinje u skladu sa propisanim smernicama VDI 2052 i SIST EN 16282-1:2017. Ventilacioni sistem za komercijalne kuhinje mora udovoljavati brojnim zahtevima:

 • osiguravati svež vazduh u prostoru
 • štedeti energiju
 • besprekorno funkcionisati
 • imati dug životni vijek
 • udovoljavati estetskim standardima
 • biti modularno proširiv i omogućavati naknadne nadogradnje.
projektovanje-ventilacione-kuhinjske-tavanice-resenje-menerga
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search